19:00

Långshyttans AIK FK

Referat: Horndals IF - Långshyttans AIK FK

HIF - LAIK 2-5 (1-4)

Förlust mot Långshyttan då vi de första 11 minuterna släppte in hela 3 mål. Vi var helt enkelt inte på tårna första 20. Långt ifrån i press och markering samt avvaktande och osäkert spel. Efter halva första halvlek började vi iallafall att jobba på ett bättre och tydligare sätt och efter 27 minuter reducerar Alik Ozmanov till 1-3 efter framspelning av Johan Albertsson. Då är vi lite på gång och vi har övertag i spelet. Istället för 2-3 så gör LAIK lite oväntat 1-4 innan halvtidsvisslan ljuder. Vi ger trots det inte upp och flyttar fram spelet genom att gå över till en 3-backslinje. Johan Albertsson som var Horndals bästa spelare för dagen gör också 2-4 på frispark 18 minuter in i andra halvlek. 4 minuter senare kontrar de dock in 2-5 som också blir slutresultatet. Sammantaget är LAIK totalt sett ngt hungrigare än oss och går på boll på ett bättre sätt än vad vi gör. Vi tar inte riktigt chansen när det vankas möjligheter utan blir stillastående. Lite uddlöst framåt då vi inte tar rätt löpningar och vi väljer ofta fel passningsalternativ, vilket gör det enkelt för LAIK att lösa försvarsmässigt. Återigen har vi 7-8 spelare borta, vilket i sig gör det svårt att spela ihop ett lag fullt ut. Vi har trots detta inte ett dåligt lag på papperet, men som sagt, kontinuiteten är det svårt att få till (då vi får göra nya lösningar till varje match). Hoppas på bättre flyt i fortsättningen.